Un ceas Cartier care i-a aparținut lui Jackie Kennedy a fost vândut pentru 379.500 de dolari

Un ceas Cartier oferit cadou lui Jackie Kennedy a fost vândut, ieri, la o licitație în New York, pentru suma de 379.500 de dolari, cu mult peste estimări. 

Informaţia a fost dată publicităţii de Casa Christie’s, organizatoarea licitației.

Valoarea ceasului de aur de 18 carate, și a unui desen realizat de Jackie, fusese estimată la 60.000 — 120.000 de dolari. Ceasul Cartier i-a fost oferit lui Jackie de către cumnatul său, prințul Stanislaw „Stas” Radziwill (care a fost căsătorit cu sora mai mică a lui Jackie, Caroline Lee Bouvier), iar Prima Doamnă a SUA a fost fotografiată de numeroase ori purtând acest ceas, conform organizatorilor licitației.

Desenul realizat de Jackie Kennedy a fost pentru a promova un marș de 50 de mile, organizat la Palm Beach în 1963, la care a participat și Radziwill, precum și alți prieteni și membri ai anturajului celor doi Kennedy în scopul încurajării unui stil de viață sănătos. Jackie Kennedy i-a oferit acest desen cadou lui Radziwill.

Pe spatele ceasului se poate citi: „De la Stas pentru Jackie, 23 februarie 1963, 2:05 — 09:35”, iar intervalul orar corespunde perioadei în care s-a desfășurat drumeția. La rândul său, Jackie a scris o dedicație, care figurează în partea de jos a desenului: „23 februarie 1963, 02:05 — 21:35 / Jackie pentru Stas cu dragoste și admirație”. La doar câteva luni mai târziu, pe 22 noiembrie 1963, soțul lui Jackie, cel de-al 35-lea președinte al Statelor Unite, murea asasinat.

Identitatea cumpărătorului nu a fost dezvăluită, însă mai mulți cumpărători din SUA, Europa și Asia își exprimaseră interesul înainte de licitație, care s-a încheiat în doar trei minute, a precizat Christie’s. Cea mai mare parte a obiectelor ce i-au aparținut lui Jacqueline Kennedy au fost vândute la licitație în 1996, după ce fosta Primă Doamnă a murit de cancer în 1994, în Manhattan, la vârsta de 64 de ani.