Scutirea de impozit a profitului reinvestit va fi extinsă pe perioadă nedeterminată

Ministerul Finanțelor Publice va aproba măsura extinderii scutirii de impozit a profitului reinvestit pe o perioadă nedeterminată.

Anunţul a fost făcut, azi, de ministrul Anca Dragu. „Avem deja un pachet consistent pe care l-am discutat și pe care îl vom aproba în una-două săptămâni prin care dorim să extindem această facilitate, respectiv scutirea de impozit a profitului reinvestit. Dorim să o extindem pe o perioadă nedeterminată pentru a aduce această predictibilitate fiscală astfel încât antreprenorii -și anul viitor și în 2017, 2018, 2019- vor putea beneficia de această facilitate și vor putea face un plan de afaceri având ca input aceste informații privind fiscalitatea în România. Așadar, oferim contribuabililor care investesc în active precum echipamente tehnologice, calculatoare și echipamente periferice programe informatice, o continuitate în activitatea economică”, a spus Dragu.

Potrivit acesteia, IMM-urile reprezintă 90% din firmele din Romania și contribuabili semnificativi pentru bugetul statului.

Scutirea de impozit a profitului reinvestit era valabilă până la sfârșitul acestui an. Agenții economici sunt scutiți integral de la plata impozitului pentru profitul reinvestit în echipamente tehnologice, respectiv mașini, utilaje și instalații de lucru.