Renumărarea voturilor în Wisconsin s-a încheiat. Donald Trump rămâne câștigător

După 12 zile și aproape trei milioane de buletine de vot renumărate, republicanul Donald Trump a fost declarat învingător la prezidențialele americane în statul Wisconsin.

Anunţul a fost făcut de autoritățile din acest fost bastion democrat.

Avansul republicanului în fața rivalei sale democrate, Hillary Clinton, s-a mărit chiar cu peste o sută de voturi, până la a depăși 22.000 de voturi în total în acest stat din nordul SUA, potrivit rezultatelor oficiale ale renumărării care a fost cerută de fosta candidată ecologistă la prezidențiale, Jill Stein. „Rezultatul final al votului din Wisconsin a ajuns și ghiciți ce? Am câștigat în plus 131 de voturi. Democrații și verzii se pot odihni acum. Escrocherie!”, și-a exprimat Donald Trump bucuria pe Twitter.

Jill Stein a lansat trei proceduri pentru a obține renumărarea voturilor în trei state cheie, Michigan, Wisconsin și Pennsylvania, toate câștigate de Donald Trump cu aproape 100.000 de voturi în plus în total (vreo 22.000 de voturi în Wisconsin, 70.000 în Pennsylvania și 10.000 în Michigan). Dat fiind acest avans, este puțin probabil că noua numărare să schimbe rezultatul votului, a subliniat echipa de campanie a lui Hillary Clinton. „Obiectivul acestei renumărări nu a fost să schimbe rezultatul votului, a fost vorba despre validarea scrutinului și a reda încrederea în sistemul electoral americanilor care au îndoieli”, a reacționat ecologista într-un comunicat.

Pentru a finanța această inițiativă, Jill Stein a lansat o subscripție, adunând peste șapte milioane de dolari.