Legea salarizării unitare este în linie dreaptă şi se va aplica de la 1 iulie

„Legea salarizării unitare este în linie dreaptă, iar orizontul de timp este, cum scrie în programul de guvernare, că de la data de 1 iulie ea să se aplice.

Se va aplica obligatoriu de la data de 1 iulie. Legea este bună, vor mai fi făcute probabil suficiente amendamente în Parlament și suntem deschiși.

Am apucat să mă uit pe amendamentele care au sosit până acum pe adresa pe care am dat-o, a Ministerului Muncii, în majoritatea dintre cazuri nu s-a citit legea pentru că, altfel, nu aveau cum să facă asemenea greșeli sau să pună astfel de întrebări. Pur și simplu, ei își includ vechimea în salariul de bază, cum era până acum, dar această lege are vechimea în afara salariului de bază, după care se adună și la ele se aplică sporurile”, a spus ministrul la Palatul Parlamentului. Ea a adăugat că urmează să studieze toate amendamentele care au venit pentru acest proiect și să mai aibă întâlniri cu câțiva dintre liderii de sindicat.

„O să depunem legea în Parlament cât mai repede. Eu nu am niciun stres că ea nu va trece destul de repede în Parlament, tocmai din cauza aceasta am luat și amendamentele care mai sunt depuse de parlamentari să vedem ce mai putem modifica noi direct, ca atunci când o depunem să nu mai fie nevoie să stăm foarte mult în dezbaterea parlamentară. Am luat în calcul și o eventuală retrimitere a președintelui către Parlament. Luna iunie să fie pentru atacul la Curtea Constituțională sau pentru întoarcerea în Parlament. Mai avem o lună în care putem să intrăm cu ea în dezbatere și dacă este corectată, nu va mai fi necesară o dezbatere atât de îndelungată”, a menționat Vasilescu.

Ministrul Muncii a precizat că, în legea salarizării, salariul de bază al președintelui va fi cel mai mare, dar vor exista alte categorii care, după ce li se vor adăuga sporurile, vor avea venituri mai mari ca ale președintelui.