La loteria bonurilor fiscale se vor acorda maximum 100 de premii

Camera Deputaţilor a adoptat, azi, cu 183 voturi „pentru”, 91 „împotrivă” şi 10 „abţineri”, modificarea Ordonanţei 10/2015 pentru organizarea loteriei bonurilor fiscale.

Astfel, s-a stabilit că la extragerea loteriei bonurilor fiscale se va acorda un număr de maximum 100 de premii.

Deputaţii au introdus în ordonanţă amendamentele propuse de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, pentru ca sumele câştigate de participanţii la loterie să fie mai consistente.

Unitatea teritorială a administraţiei fiscale unde a fost depus în original bonul fiscal câştigător va elibera titularului bonului o copie pe care este scris că este conform cu originalul şi conţine un număr unic de înregistrere atribuit automat printr-o aplicaţie informatică la nivel naţional. Pentru asigurarea transparenţei, o listă privind bonurile prin care au fost revendicate premiile se va publica pe site-ul Ministerului Finanţei Publice şi pe cel al Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală.

Dacă în urma centralizării listei bonurilor fiscale pe care s-au revendicat premiile se va constata depăşirea numărului maxim de premii care se acordă, se va proceda la extragerea aleatorie a unui număr de 100 de bonuri fiscale câştigătoare din totalitatea bonurilor fiscale din listă.