Gornistul – Fără tromboane!

Gornistul - Fără tromboane!

Gornistul.ro este un produs de presă online. Este răspunsul nostru, al câtorva prieteni şi colegi de breaslă la toate proiectele media sortite eşecului în ultimii ani pe piaţa presei clujene (şi nu numai clujene!), fie ea presă online, presă scrisă sau presă vorbită.

Proiecte media născute din orice altceva, mai puţin din nevoia de a face presă în adevăratul sens al cuvântului. Proiecte media născute exclusiv din interese ce ţin de grupuri de influenţă, fie ele politice, economice sau electorale. Proiecte media născute din orgolii, de multe ori patologice, diagnosticabile din punct de vedere medical.

Gornistul.ro nu va prezenta, de dragul unui click în plus, nici „ştirile de la ora 5”, nici senzaţional ieftin, nici can-can-uri, nici poze cu „fata de la pagina 5”, nici pseudo-subiecte cu pretenţii de „lovituri de presă” şi nici nu va intra cu bocancii în viaţa privată a unei persoane sau alta, indiferent de cât de mult s-ar afla aceasta în atenţia opiniei publice.

Gornistul.ro vă propune o presă onestă, obiectivă, o presă – chiar dacă sună uşor anacronic – făcută de dragul presei, aşa cum se făcea pe vremuri. Vremuri nu chiar atât de îndepărtate. Vremuri când ştirea era ştire, când aflai „cine, ce, când, unde şi cum” despre ceva sau cineva cu adevărat important pentru toţi or fiecare dintre noi.

Şi, chiar dacă momentele în care drumul la taraba de ziare, odată un ritual cu un farmec aparte, sunt din ce în ce mai rare, noi vă oferim alternativa, sperăm la fel de atractivă, a acestui produs de presă online.

Gornistul.ro are intenţia să vă ţină companie în fiecare zi cu ştiri, analize, comentarii şi informaţii utile, aşa cum, pe vremuri, o făceau ziarele adevărate, citite la cafeluţa de dimineaţă sau la siesta de după-amiază.

Gornistul.ro este şi nu este un blog. Gornistul.ro este şi nu este un ziar online. Gornistul.ro este demersul unui grup de jurnalişti clujeni care vor să vă prezinte, dintr-o perspectivă personală, dar într-o manieră obiectivă şi echidistantă, evenimentele cu adevărat importante din viaţa noastră, a tuturor, prin intermediul acestui produs de presă online, şi o facă, aşa cum o spune sloganul nostru: fără tromboane!

Cristian Bara
Redactor Şef, Gornistul.ro
Decembrie, 2013