George Clooney a vândut pentru un miliard de dolari o companie producătoare de tequila

Actorul american George Clooney a vândut pentru un miliard de dolari compania producătoare de tequila Casamigos. 

Clooney fondase compania alături de doi cunoscuți. Informaţia a fost dată publicităţii de către gigantul britanic al băuturilor Diageo.

Diageo, care deține și alte branduri celebre precum Johnnie Walker, Smirnoff și Guinness, a declarat că suma inițială de vânzare a fost de 700 de milioane de dolari, la care se vor adăuga alte 300 de milioane de dolari în decurs de 10 ani, în funcție de performanța companiei. „Dacă ne-ai fi întrebat acum patru ani dacă avem o companie de un miliard de dolari, eu nu cred că am fi spus da”, a precizat Clooney într-o declarație, adăugând că valoarea din prezent a Casamigos reflectă „încrederea Diageo în compania noastră și încrederea noastră în Diageo”.

Clooney a fondat Casamigos, sau „casa prietenilor”, în 2013, alături de prietenul său Rande Gerber -soțul modelului Cindy Crawford și vecinul lui Clooney în Mexic, unde ambii dețin case de vacanță- și de omul de afaceri Mike Meldman. De atunci Casamigos a devenit „brandul de tequila super-premium cu cea mai rapidă creștere din SUA”, potrivit companiei Diageo.