Din 3 iunie va fi permisă utilizarea diacriticelor pentru numele de domenii „.ro”

Administratorul domeniilor „.ro” va implementa, în data de 2 iunie, o nouă versiune software pentru sistemul de înregistrare a numelor de domenii.

Aceasta va permite, din 3 iunie, folosirea caracterelor diacritice, a anunțat, azi, pe propria pagină de internet, Romanian Top Level Domain (ROTLD).

Operațiunea de modificare va avea loc pe durata a două ore, începând cu 23,00, și va necesita instalarea unei noi versiuni software pentru sistemul de înregistrare nume de domenii, care va permite folosirea caracterelor diacritice ă, â, î, ș sau ț.

„În acest interval de timp, nu se vor putea înregistra noi nume de domenii. Unele servicii oferite de ROTLD vor fi afectate temporar, respectiv pagina web a ROTLD, serviciile whois, DAS, serviciul de administrare online a domeniilor. Accesul la serverele DNS autoritare pentru domeniul .ro nu va fi afectat”, se precizează în anunț.

ROTLD se află în subordinea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București), cel mai important institut de cercetare-dezvoltare și inovare în domeniul Tehnologiilor Informației și Comunicațiilor din România.