Creştere economică de 5,7% în primul trimestru, mult peste previziuni

Creşeterea economică a fost de 5,7% în primul trimestru al anului 2017, față de aceeași perioadă din 2016, cu mult peste estimările inițiale.

Declaraţia aparţine premierului Sorin Grindeanu, care a precizat că responsabilitatea Guvernului este ca această creștere să fie resimțită de toți românii.

„O veste extraordinară pentru România! Economia a crescut cu 5,7% în primul trimestru al lui 2017, față de aceeași perioadă din 2016, cu mult peste estimările inițiale! Responsabilitatea noastră este ca această creștere să fie resimțită de toți românii”, a scris Grindeanu, azi, pe Facebook. Produsul intern brut (PIB) a înregistrat o creștere cu 5,7% pe serie brută și cu 5,6% pe seria ajustată sezonier în primul trimestru al acestui an comparativ cu perioada similară din 2016, potrivit estimărilor „semnal” publicate, azi, de Institutul Național de Statistică.

Conform sursei citate, Produsul intern brut în trimestrul I 2017 a fost, în termeni reali, mai mare cu 1,7% comparativ cu trimestrul IV din 2016.