CERT „prinde rădăcini” cu o nouă acţiune de împădurire

Asociaţia CERT-Transilvania şi Detaşamentul de Intervenţie în Caz de Dezastre, continuă seria acţiunilor de împăduriri pe bază de voluntariat şi implicare în comunitate cu care ne-au obişnuit.

Acţiunea de împădurire se va desfăşura în cadrul deja cunoscutului program “CERT sprijină mediul înconjurător” şi şi marchează startul în Campania de împădurire – primăvara 2017.

Cea de a V-a ediţie a acţiunii locale de împădurire va avea loc sâmbătă, 1 aprilie, în  zona Hoia-Suceagu, aflată în apropierea oraşului Cluj-Napoca, cu sprijinul Romsilva şi al autorităţilor locale, care au pus la dispoziţie o suprafaţă de teren de  3 hectare şi un număr de 15.000 de puieţi de arbuşti.
Cei peste 400 de voluntari ai Asociaţiei CERT-Transilvania şi-au ascuţit cazmalele, şi-au suflecat mânecile şi sunt pregătiţi să împădurească, cu răbdare, efort şi perseverenţă, fiecare deal despădurit din Transilvania!
Asociaţia şi-a propus realizarea pe termen lung a unei campanii de conştientizare şi responsabilizare a comunităţii cu privire la importanţa revitalizării pădurilor, iar acţiunea din 1 aprilie, se doreşte a fi încă o bătălie câştigată în beneficiul generaţiilor următoare. În acelaşi timp, CERT-Transilvania doreşte să ofere adolescenţilor şi tinerilor care se alătură acestui proiect, cea mai bună educaţie în ceea ce priveşte “târgul” încheiat cu natura: pentru tot ceea ce ne dăruieşte, trebuie să îi oferim naturii ceva în schimb!
Fie că sunteţi membru al societăţii civile, al administraţiei publice, al mediului privat sau al mass-media, Asociaţia CERT-Transilvania vă invită să îi fiţi alături, pe 1 aprilie , la acţiunea de împădurire desfăşurată zona Hoia-Suceagu.

Pentru detalii în ceea ce priveşte participarea la acţiune, puteţi să contactaţi pe membri Asociaţiei CERT-Transilvania Dan Jecan (tel: 0722.749.794) sau Flaviu Garbo (tel: 0722.248.118) sau la adresa de e-mail: office@cert-transilvania.ro.