Black Friday 2015

Black Friday 2015 va avea loc în România atât în data de 21 noiembrie (şi în weekendul ce urmează acestei vineri), cât şi în data de 27 noiembrie.

În această zi (27 noiembrie) este sărbătorită Black Friday  în străinătate, potrivit site-ului blackfridayromania.net.

Unele magazine vor alege să ofere reduceri în perioada 24-29 noiembrie, iar altele vor oferi diverse promoţii şi reduceri în intervalul 16-22 noiembrie, cu o săptămână mai devreme de data la care se sărbătoreşte Black Friday în străinătate, cum s-a întamplat şi în anii anteriori. Black Friday este o sărbătoare americană care a reuşit să se impună pe majoritatea pieţelor din lume. Sub aspectul reducerilor substanţiale la diverse produse, retailerii reuşesc să atragă foarte mulţi clienţi ce sunt dispuşi să scoată din buzunar sume de bani pentru laptop-uri, televizoare, monitoare, maşini de spălat, tablete, telefoane mobile sau console video.

În anii trecuţi, magazinele mari, precum Emag, Evomag.ro, Flanco, Domo, Altex, au anunţat că vor devansa Black Friday-ul organizat de ei cu o săptămână, astfel că şi în 2015 se va întâmpla acest lucru, Black Friday având loc în vinerea de 20 noiembrie 2015. Reducerile s-au prelungit în multe cazuri şi în weekendul următor, respectiv între 21 şi 23 noiembrie. Însă nu toate magazinele din România vor oferi reducerile pe data de 20 noiembrie, unii retaileri şi unele magazine pregătind ofertele pentru data de 27 noiembrie.

Lista magazinelor care vor participa la Black Fridaz 2015, care este în continuă actualizare, include magazine de electronice şi IT, magazine de haine, încălţăminte şi accesorii, magazine de cărţi şi materiale didactice, magazine de ceasuri, magazine pentru copii, magazine Home & Deco sau magazine cu cosmetice. Printre magazinele care şi-au anunţat deja participarea la Black Friday 2015 se număra EvoMag, MarketOnline, Elefant, Otter, My Closet sau Avon.

Lista magazinelor participante la Black Friday 2015:

Magazine de electronice şi IT: Elefant, Evomag, Marketonline, Clickshop, Flanco, TeamDeals.

Magazine de haine, încălţăminte şi accesorii: My Closet, deClub.ro, Zorile Store, KurtMann, StarShinerS, Ecco Shoes, dEpurtat, Kalapod.ro, Otter.

Magazine de cărţi şi materiale didactice: Elefant, Libris, Nemira.

Magazine de ceasuri, bijuterii, parfumuri: Dasha, WatchShop, Matar.

Magazine pentru copii: Noriel, Nichiduta.

Magazine de cosmetice: Avon, cupio.ro.